2021. Február 27. Edina nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2019. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti SzívalapítványTisztelt Látogatóink! 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikája (Klinika) az Auguszta főhercegnő fővédnöksége alatt 1914-ben átadott épületben (Auguszta Klinika) és az 1993-ban mellé épített szívsebészeti szárnyban működik. Maga a főépület 2008-ban Európai Uniós támogatás felhasználásával jelentősen megújult. Az eredetileg a tüdőbetegek ellátására épült szanatórium funkciója a több mint egy évszázad során számos alkalommal változott, a tüdőgyógyászat az I. sz. Klinikai Telepre került, az eredetileg önálló Kardiológiai és a Szívsebészeti Klinika 2007-ben történt egyesülésével alakult ki a jelenlegi struktúra.

A Klinika ellátási területe az Észak-Alföld és Észak-Magyarországként definiált régió, az ellátandó betegek száma a legmagasabb progresszivitási szinten meghaladja a 2 milliót. A szakmai profil a felnőtt kardiológia és felnőtt szívsebészet csak nem teljes spektrumát felöleli: a nem-invazív kardiológiát, az invazív, katéteres kardiológiai diagnosztikát és műtéteket a koronária, aritmia és szervi szív problémák kezelésére, a nyitott szívműtéteket és a minimál invazív szívsebészeti beavatkozásokat.

A kardiológia és a szívsebészet rohamos fejlődése újabb és újabb lehetőséget kínál a diagnosztikában és a terápiában. Célunk, hogy az új eljárásokat minél rövidebb időn belül meghonosítsuk, betegeink számára is elérhetővé tegyük.

Prof. Dr. Csanádi Zoltán
IntézetvezetőKardio Magazin

<< előző oldal


  Új perspektíva a Kenézy és a Klinika összeolvadása

A Debreceni Egyetem Kenézy Egyetemi Kórház sebészeti osztályát vezeti és az osztály, valamint a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinika integrációja a feladata dr. Kincses Zsoltnak, a Sebészeti Klinika újmegbízott igazgatójának


Mint a főorvos elmondta 2020. január 1-jére kell egyesülni a két osztálynak. Ettől az időponttól a Kenézy sebészeti osztálya a Sebészeti Klinika része lesz. A klinika és a kórház vezetői már megkezdték az egységes betegellátási elvek kialakítását, jelenleg a betegellátási szabályokat, szakmai segédanyagokat egységesítik. Folyamatban van az egységes számítógépes rendszer megteremtése is, a két intézetben működő rendszerek összehangolása. A területi ellátási kötelezettséget próbálja a két intézet megtartani, a kórházhoz tartoznak a megyében élő, a klinikához a városban és a specialisregionalis és országos feladatokellátására váróvonzáskörzetében fekvő településeken élő, valamint az országból a klinikán gyógyulást kereső betegek.
Szeptember 1-je óta együtt végzik az érsebészeti készenléti betegellátást és együtt adják az ügyeletet a Kenézy és a sebészeti klinikaérsebészszakorvosaimindkét helyen. A nagyobb érsebészeti műtéteket a klinikán végzik, a kisebbeket a kórházban. –A sebészet és ezen belül az érsebészet hiányszakma, ezért is fontos a csapatmunka. Országos szinten nehézséget okoz az egészségügyi szakdolgozók elvándorlása, de a Kenézyben és a Klinikai Központbanrendelkezésre áll a biztos működéshez szükséges létszám– mondta a főorvos.
Dr. Kincses Zsolt feladata az integráció zökkenőmentes megvalósítása, hogy a betegek ne érezzenek semmit sem belőle, az orvosoknak, szakdolgozóknak pedig új perspektívát jelentsen a két intézet összeolvadása.
Dr. Kincses Zsolt 1986-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Majd az Urológiai Klinikán kezdett dolgozni és urológiai szakvizsgát tett. 1991-től a Sebészeti Klinikán dolgozott, abban az időszakban, amikor elkezdődött a transzplantáció Debrecenben. Sebészetből, majd gasztroenterológiából (emésztőrendszeri betegségek) is szakvizsgázott. 2009-ben egészségügyi szakmenedzser diplomát szerzett. 2007 óta a Kenézy Kórház sebészeti osztályvezető főorvosa. Fő profilja a daganat-és a laparoszkópos sebészet („kulcslyuksebészet”).

Császi Erzsébet

 


Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.