2020. Szeptember 25. Eufrozina, Kende nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2019. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti SzívalapítványTisztelt Látogatóink! 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikája (Klinika) az Auguszta főhercegnő fővédnöksége alatt 1914-ben átadott épületben (Auguszta Klinika) és az 1993-ban mellé épített szívsebészeti szárnyban működik. Maga a főépület 2008-ban Európai Uniós támogatás felhasználásával jelentősen megújult. Az eredetileg a tüdőbetegek ellátására épült szanatórium funkciója a több mint egy évszázad során számos alkalommal változott, a tüdőgyógyászat az I. sz. Klinikai Telepre került, az eredetileg önálló Kardiológiai és a Szívsebészeti Klinika 2007-ben történt egyesülésével alakult ki a jelenlegi struktúra.

A Klinika ellátási területe az Észak-Alföld és Észak-Magyarországként definiált régió, az ellátandó betegek száma a legmagasabb progresszivitási szinten meghaladja a 2 milliót. A szakmai profil a felnőtt kardiológia és felnőtt szívsebészet csak nem teljes spektrumát felöleli: a nem-invazív kardiológiát, az invazív, katéteres kardiológiai diagnosztikát és műtéteket a koronária, aritmia és szervi szív problémák kezelésére, a nyitott szívműtéteket és a minimál invazív szívsebészeti beavatkozásokat.

A kardiológia és a szívsebészet rohamos fejlődése újabb és újabb lehetőséget kínál a diagnosztikában és a terápiában. Célunk, hogy az új eljárásokat minél rövidebb időn belül meghonosítsuk, betegeink számára is elérhetővé tegyük.

Prof. Dr. Csanádi Zoltán
IntézetvezetőKardio Magazin

<< előző oldal


  Márciusi Ifjak-díj

Az 1848-as márciusi ifjak szellemiségéhez méltóan kiemelkedő alkotómunkájával járult hozzá nemzeti értékeink megőrzéséhez - olvasható dr. Erdei Nóra, a Március Ifjak-díjban részesült kardiológus rezidens emléklapján.


A fiatal doktornő a II-es típusú cukorbetegségnek a mikroerekre gyakorolt hatásairól írt PhD- tanulmányt. A dolgozatot eddigi tanulmányai, állatkísérletes kutatásai, biokémiai kísérletei és humán minták tanulmányozása segítségével készítette el. Azt tapasztalta, hogy cukorbetegségben, illetve metabolikus szindrómában szenvedő betegeknek (elhízás, magas vérnyomás, magas vércukorszint, kóros vérzsírösszetétel) súlyosan károsodik a mikroérműködése, de a szervezet különböző kompenzáló mechanizmusokkal próbálja ellensúlyozni azt. A dr. Édes István vezette Kardiológiai Intézetben dr. Papp Zoltán Klinikai Fiziológiai Tanszéke iránymutatásával született tanulmány témavezetője dr. Bagi Zsolt volt. A díjat tavaly alapította a kormány, idén tizenöt, 35 év alatti fiatal kapta, akik kiemelkedő művészi, előadó-művészi, tudományos vagy sporteredményeket értek el. Ifjak, akik tevékenységükkel elősegítették Magyarország kulturális gyarapodását. Dr. Erdei Nóra nagy örömmel fogadta a díjat. A kardiológiát választotta szakterületének, későbbiekben majd a szívultrahang diagnosztika terén szeretne dolgozni.

Forrás: Egészségcentrum 6. évfolyam 2. szám.

 


Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.