2021. Február 27. Edina nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2019. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti Szívalapítvány


  Kardio Magazin

<< előző oldal


  Hazai és nemzetközi szabályok szerint

Dr. Lampé Rudolf kapott megbízást a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatói állására.


A fiatal orvos már gyermekként elhatározta, hogy orvos nagyapja, dr. Lampé László szülész-nőgyógyász, a debreceni női klinika korábbi igazgatója hivatását választja. Az orvosi egyetemet summa cum laude (színjeles) végezte el, majd a klinikán kezdett dolgozni. A szakterületén belül szakvizsgát tett szülészet-nőgyógyászatból, majd nőgyógyászati daganatsebészetből.

Átlátható klinikai működési rendszer

Pályázatában átlátható klinikai működési rendszert dolgozott ki, a hazai egészségügyi szabályok ésa nemzetközi előírások szerint történik a betegellátás. Tapasztalt szakemberekre bízta a három részleg vezetését, a szülészetét, a nőgyógyászatét és onkológiáét. Kidolgozta az egyes műtétek végzésének hatáskörét is, így minden orvos a saját szakterületéhez tartozó betegeket operálja. Ezen kívül minden orvosnak érteni kell a sürgősségi ellátást igénylő szülés levezetéséhez és a hirtelen kialakuló, gyors lefolyású nőgyógyászati betegségek kezeléséhez. Az újítások eredménye, hogy a betegek a betegségüknek megfelelő végzettségű szakemberhez kerülnek és a hazai, valamint a nemzetközi szabályok szerint előírt kezelést kapják.
Munkatársaival átdolgozta a járóbeteg ellátást, racionalizálta a betegutakat. Ez új előjegyzési rendszer bevezetését, új telefonszámot és facebook oldal létrehozását jelentette. Az újítások eredményeként csökken a várakozási idő. Betegelégedettségi rendszert is működtetnek, hogy figyelemmel kísérhessék újításaik hatását.

"Kulcslyuksebészet"

Az új igazgató nevéhez fűződik egyes endoszkópos műtétek, a „kulcslyuksebészet” bevezetése,például a laparoszkópos (az endoszkópia speciális fajtája, a hasi műtétet jelenti ¬ a szerk.) méheltávolítás. Ezt a fajta operációt lehet hasi vagy hüvelyi úton végezni, de az igazgató újításával laparoszkópos módszert alkalmaznak. A néhány kis metszéssel a hasba vezetett laparoszkóppal végzett operáció a betegnek kevesebb megterhelést, gyorsabb felépülést és jobb kozmetikai eredményt jelent.
Kiszélesítették a nőgyógyászati daganatos betegek ellátást és az onko-teamek szakembergárdáját. Az onkológiai beteggel foglakozó orvoscsoport tagjalett a sugárterápiás orvos is, és a beteget érintő minden orvosi döntés előtt kötelező tanácskozniuk. Ez biztosítja, hogy a hazai és a nemzetközi kezelési szabályoknak megfelelő döntés születik, mely növeli a beteg biztonságát.
Figyelnek arra, hogy a császármetszések százaléka az országos átlag (36 százalék)körül(alatt) maradjon. A terhesgondozás újdonsága, hogy magzati szívhang hallgató gépeketés csúcskategóriás ultrahang készüléket vásároltak.
A szakorvosképzésben a kötelezőn felül plusz vizsgákat vezettek be a szakosodószülész-nőgyógyászoknak és a sikeres vizsgákat követően ők is részt vehetnek a betegellátásban. Emellett újra bevezették szóbeli vizsgát, hogy pontosan megbizonyosodjanak a hallgatók tudásáról. Minden tantárgyat a téma szakértője oktat, akiket az oktatás idejére „felmentenek” a betegellátási feladatok alól.

Felújítás

Jövőre felújítás várható a klinikán, a Családbarát kórház pályázatnak köszönhetően megújulnak a gyermekágyas osztály kórtermei, mindegyikhez vizesblokkot alakítanak ki. Megújítják a császáros szülőszobát, szülőágyakat és további magzati szívhangmonitorozó, valamint ultrahangkészüléket vásárolnak.
A tudományos kutatások során több klinikai szervezeti egységgel is együttműködnek és konferenciát szerveznek 2020-ra. Terveik szerint regionális bemutató műtétet tartanak majd Északkelet-Magyarország szakorvosainak.
Az új igazgatót tapasztalatával, tudásával segíti dr. Bacskó György, a Kenézy Egyetemi Kórház osztályvezető főorvosa, a klinika és a kórházintegrációjáért felelős rektori megbízott.

Császi Erzsébet

 


Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.